Nieuws

Boerenpaar bekend gemaakt

Tijdens het Boerenmatinee, dat afgelopen zondagmiddag was omgedoopt tot Boeren stuntshow en plaatsvond in Café van der Geest, is het 46ste Boerenpaar aangekondigd.

Eindelijk kon het weer! Na 2 jaar afwezigheid is afgelopen zondag weer het boerenmatinee gevierd en dat vroeg om een extra groot feest. Het boerenpaar wordt tijdens deze middag altijd bekend gemaakt met een grootse stunt. Waarom dan niet van de hele middag een grote stunt maken? Afgelopen zondag was het zover, de eerste echte Boeren Stuntshow van Kokkerhout. Er was onder andere een grootse stunt gepland met een crossmotor met daarop oud Boer der Kaninefaaten Hein Hachmang. Zonder echte ongelukken verliep deze stunt en de rest van de middag echter anders. Stunt na stunt gebeurde er iets waardoor de stuntshow een andere wending nam en uiteindelijk natuurlijk opbouwde tot de echte en grootse stunt om het nieuwe boerenpaar der Kaninefaaten bekend te maken.

De boerenkoolcommissie der Kaninefaaten had deze stunt wel goed voorbereid en reed halverwege de show het grote kanon binnen, waarin de nieuwe Boerin had plaats genomen. Daar het kanon af te schieten, zou zij zich bekend maken aan het grote publiek. Met bombastische muziek en veel rook en een lichtshow werd het kanon afgeschoten en kwam de boerin terecht op het grote podium. Direct kon zij zich als nieuwe boerin op spectaculaire wijze bekend maken. Groot was de verrassing toen Silvia Zuiderduin – Alders uit het kanon geschoten bleek te zijn. Niet lang erna stelde zij haar Boer voor. Het bleek niemand minder dan Jacco Duivenvoorde. Samen maakten zij oertrots hun getuigen bekend:

Boerin: Boerin Silke van Rie de Pudding tot Dave de Jood van het Noortukse tot trotse Kokkerhouter

Alias: Silvia Zuiderduin – Alders

Boer: Boer Jac, zoon van Theo de Duitser, Trompetblazer der Koetillers en zanger van Lekker Biertje

Alias: Jacco Duivenvoorde

Getuige Boerin: Boerin Veer van ’t Slotje van de Grashoek tot aan ’t Hoekie van de Schelft

Alias: Vera van der Slot

Getuige Boer: Boer Bertus Kwast, Skilder en vertolker van Shanties en gezellige Meedeiners

Alias: Huub Aanhane

Boerin Silke is natuurlijk een echte bekende Kokkerhoutse boerin met haar roots in Noortuk. Carnaval is er bij haar met de paplepel ingegoten en ondanks haar Noortukse roots heeft ze carnaval altijd gevierd in Kokkerhout. Naast het vieren van carnaval vieren heeft ze o.a. jaren gedanst als dansmarieke en is ze trainster geweest van de junioren dansmariekes. Het vragen van haar Boer was geen moeilijke keuze, al jaren hebben Silvia en Jacco een stilzwijgende afspraak dat zij ooit het boerenpaar zouden willen zijn en nu komt deze droom dus uit!

Haar Boer Jac is ook al zo’n bekende Noordwijkerhouter. Wie kent hem niet van zijn vertolking van het ‘feestnummer’ Lekker Biertje en van zijn prachtige trompet geschal bij de optredens van Hofkapel de Koetillers. Daarnaast is hij gek op Boerenkool met worst en dus is hij toch echt een waardig onecht partner voor Boerin Silke.

Ook zijn ze erg blij met hun getuigen Boerin Veer en Boer Bertus. Getuige Veer is net als haar zus nu echt geworteld in het mooie Kokkerhout, ondanks Noortukse roots. Voor de Kaninefaaten heeft ze al meerdere rollen vervuld en is ze nu van grote hulp voor de Crea WOB. Verder is ze voor vele papa’s en mama’s bekend als juf Vera bij Kinderdagverblijf de Boomgaard. Als zus van Boerin Silke is zij zeer vereerd om getuige te zijn tijdens deze mooie boerenbruiloft. Getuige Boer Bertus is natuurlijk voor iedereen bekend als vertolker van die echte meedeiners en shanties bij Shantykoor het Bollenhart. Misschien geeft hij dit bruiloftsseizoen zelfs nog een showtje weg? Maar ook als schilder en scheepskapitein kan hij zijn talenten prima kwijt. Als zwager van Boer Jac is Bertus een perfecte getuige om dit paar te helpen tijdens de komende weken richting de Boerenbruiloft.

De komende tijd zullen zij het kersverse bruidspaar trakteren op een paar leuke verrassingen! Of zullen ze toch nog hun best moeten doen om het boerenbruidspaar alle beproevingen te laten doorstaan die samengaan met deze (B)oergezellige trouwerij?

Op het Boerenmatinee waren Prins Heen-en-Weer, zijn Prinses Ciclista en hun gevolg natuurlijk de eerste die het Boerenpaar konden feliciteren met hun verloving. Daarna werd het oergezellige Boerenfeest in volle gang voortgezet om de aangekondigde verloving te vieren.

De datum voor de Boerenbruiloft is reeds vastgesteld op maandag 20 februari 2023. Het boerenhuwelijk zal gesloten worden door op dat moment de allerhoogste man in Noortukkerhout: Prins Heen-en-Weer, onder toeziend oog van zijn Prinses Ciclista, hun adjudanten en hun Raad van Elf.

Op deze dag zal een stoet met de boerenbevolking van Kokkerhout van de residentie naar het gemeentehuis trekken om aanwezig te zijn bij de traditionele Boerenhuwelijks voltrekking. Daarna zal de stoet door de straten van Kokkerhout naar de ‘Tijdelijke de Schelft’ trekken om daar met alle bruiloftsgasten, inclusief de bekende heerlijke boerenkool met worst, een geweldig bruiloftsfeest te vieren.

Maar voordat het allemaal zover is zullen de getuigen het nieuwe Boerenpaar goed in de gaten moeten houden. Ze zullen moeten nagaan of het paar klaar is om zich onecht in de echt te laten verbinden! Blijf dus de kranten, andere media en de Kaninefaaten site, www.kaninefaaten.nl goed volgen voor het laatste hete Boerenpaar nieuws!

Terug naar overzicht