Nieuws

Mysterie opgelost: Boerenbruidspaar gevonden!

47e boerenbruidspaar der Kaninefaaten bekend gemaakt!

Afgelopen zondagmiddag is het Carnavalsvereniging De Kaninefaaten weer gelukt een mooi Boerenbruidspaar te presenteren in hun Residentie, Café van der Geest.

Heel het dorp was al weken lang in de ban van de ontvoerde Boer(in). Door de lokale detectives Barry de Cock en Martijn Vledder (danwel Klodder of Flipper) werd er uitgebreid buurtonderzoek gepleegd en door hun informant Jan de Leek werden zij, via hints naar de diverse carnavalsgroeperingen, de juiste kant opgestuurd naar de Residentie, Café van der Geest.

Aldaar werd in de huiselijke sfeer de oplossing voor dit hoofdpijn dossier uit de doeken gedaan. Het bleek een vrijgezellenstunt te zijn van de vrienden van de boer!

Na nog een bloedstollend aftelmoment werd bekend gemaakt dat het uiteindelijk om een Keiler moest gaan en wel in de vorm van Rik Pennings, de 47ste boer der Kaninefaaten.

Hij had de eer om zijn boerin voor te stellen: Marit Hogervorst-Bierhoff. Toen ook de getuigen, Jeroen van Haarlem en Jan Passchier op het podium gevraagd werden, was het 4-tal compleet.

Uiteraard hebben zij voor deze gelegenheid ook hun boerennamen bekend gemaakt:

Boer: Boer Piet Narcis, van Piet van Siem van de herenweg van tromslager uit het Zilkse tot kokkerhoutse keiler

Alias: Rik Pennings

Boerin: Boerin Marietje Multiflora Symphonica, Boerin der Stamgasten, Van Kerkvliet tot Boerenkant

Alias: Marit Hogervorst-Bierhoff

Getuige Boer: Boer Jeroen, van de Kromme Zilk tot het hart van Kokkerhout

Alias: Jeroen van Haarlem

Getuige Boerin: Boer Jan de Meester, van Jacob de Toeteraar, van Herenweg tot Havenstraat en Witte Kerk tot Boerenkool

Alias: Jan Passchier

Boer Piet Narcis is bekend van zijn bollenbedrijf P. Pennings aan de Herenweg en Rik heeft bij zijn boerin in de klas gezeten en daar is de liefde al ontstaan. Ook zijn getuige is een oud klasgenoot van Boer Piet dus de boerenbruiloft lijkt al erg op een reünie. Lid van Altesa in De Zilk als slagwerker en heeft zelfs al ervaring bij de Koetillers, en is dus zeker geen vreemde van het carnavalsfeest.

Boerin Marietje is volgens zeggen van haar (onechte) aanstaande de leukste duizendpoot uit Noordwijkerhout. Want wat doet de boerin nou niet? Ze speelt basklarinet bij de Harpe Davids, zit daar in het bestuur en voert daar nog talloze andere taken uit. Ze zit in het bestuur van Maestro en is voorzitter van Corsogroep KAVB Noordwijkerhout. Hopelijk kan ze op de maandag van de carnaval nog wat uurtjes vrijmaken voor de boerenbruiloft. Haar getuige, Boer Jan, kent ze al van kleins af aan; zij was zijn oppas.

Hun getuigen zullen de route naar de Boerenbruiloft zo fijn mogelijk maken. Boer Jeroen is een jeugdvriend van Boer Piet en betrokken bij de bouw van de wagen van het jeugdprinsenpaar. De pas gekozen Boer is getuige geweest bij Boer Jeroen zijn bruiloft en door nu Boer Jeroen te vragen als getuige is die ‘schuld’ vereffend. Beide boeren zijn lid van carnavalsgroep De Keilers. Boer Jan is meester bij de Prinsenhof en heeft het nageslacht van beide andere Boeren in zijn klas. Hij zit al 28 jaar naast Boerin Marietje bij de Harpe Davids en is een carnavalsvierder pur sang bij vriendengroep FF Gauw.

Op het Boerenmatinee waren Prins Bacchus, zijn Prinses Fiësta en hun gevolg natuurlijk de eersten die het Boerenpaar konden feliciteren met hun verloving. Daarna werd het oergezellige Boerenfeest in volle gang voortgezet om de aangekondigde verloving te vieren.

De datum voor de Boerenbruiloft is reeds vastgesteld op maandag 12 februari 2024. Het boerenhuwelijk zal gesloten worden door op dat moment de allerhoogste man in Kokkerhout: Prins Bacchus, onder toeziend oog van zijn Prinses Fiësta, hun adjudanten en de Raad van Elf.

Op deze dag zal een stoet met de boerenbevolking van Kokkerhout van de Residentie naar het gemeentehuis trekken om aanwezig te zijn bij de traditionele Boerenhuwelijks voltrekking. Daarna zal de stoet door de straten van Kokkerhout trekken naar De Tijdelijke Schelft om daar met alle bruiloftsgasten, inclusief de bekende heerlijke boerenkool met worst, een geweldig bruiloftsfeest te vieren. Waar het vorige jaren na de maaltijd klaar was met de festiviteiten, zal dit jaar voor het eerst het feest gewoon doorgaan tot in de late uurtjes in de grootste ‘tijdelijke’ hooischuur van Kokkerhout.

Maar voordat het allemaal zover is zullen de getuigen het nieuwe Boerenpaar goed in de gaten moeten houden. Ze zullen moeten nagaan of het paar klaar is om zich onecht in de echt te laten verbinden! Blijf dus de kranten, andere media en onze website goed volgen voor het laatste Boerenpaar nieuws!

Terug naar overzicht