Het Prinsenpaar

Het Prinsenpaar

Prins Heen-en-Weer en Prinses Ciclista, het 63e prinsenpaar der Kaninefaaten.

CV De Kaninefaaten

PRINS HEEN-EN-WEER

Gerrit Rotteveel (55 jaar), al jaren beter bekend als Gerrit Heen-en-Weer.

In het dagelijkse leven ben ik eigenaar van Klusbedrijf Van A tot Gerrit. Met mijn eigen bedrijf heb ik van mijn hobby mijn werk weten te maken. Als andere hobby’s heb ik zwemmen, windsurfen en natuurlijk carnaval. Ik ben al 44 jaar lid van de zwemvereniging waar ik inmiddels als (ere)lid ook alweer ruim 24 jaar als official help bij zwemwedstrijden (jurylid, starter, kamprechter en klokker).

Ik doe graag aan windsurfen, al zou ik daar wel graag wat meer tijd voor willen hebben maar dat komt vanzelf wel weer.

Ik ben pas in 2017 toegetreden als Kaninefaat, maar het voelt alsof ik al jaren bij de vereniging “hoor”. Dit omdat ik al sinds 1990 meedoe aan Tonneprossen, sinds 1991 aan het liedfestival en om over de optocht maar te zwijgen. Sinds mijn 14e jaar heb ik maar één jaar niet aan de optocht meegedaan. Mijn bijnaam (prinsennaam) is uit mijn eerste pros ontstaan en is altijd gebleven.

In 2008 ben ik door Prins Jan Kwiezien benoemd tot “ Officier” in de orde van het Konijn en het Vat” en daar ben ik natuurlijk heel trots op.

Ik vind het nog steeds erg leuk om mijn eigen liedjes te maken en ik ben daarnaast ook inzetbaar voor een optreden her en der.

Ik zit in verschillende commissies (feesten Schelft, Liedfestival, sponsorcommissie en communicatie) en zorg er de laatste jaren voor dat het Konijn een aantal zaterdagen op de Steeg staat. Vanaf komend jaar ben ik ook voorzitter van de optochtcommissie dus jullie zullen nog niet van me af zijn.

PRINSES CICLISTA

Mijn naam is Wendy Rotteveel-Kromhout, 49 jaar en ik ben Credit Manager van beroep.

Momenteel ben ik werkzaam bij het service center van Excent Tandtechniek in Reeuwijk waar ik het debiteurenbeheer doe voor 27 vestigingen.

Mijn grootste hobby en tevens sport is wielrennen.

Daar is mijn prinsessennaam dan ook aan te danken, want het wielrennen heeft mijn leven op zeer positieve wijze veranderd.

Ik ben dan ook wekelijks als wegkapitein van Wendy’s Team te vinden bij RTV De Bollenstreek in Lisse. Binnen de RTV ben ik ook secretaris van het toerbestuur en natuurlijk fiets ik zelf ook en rij ik tussen de 5000 en 7000 km per jaar.

Binnen de vereniging van de Kaninefaaten verleen ik inmiddels alweer een aantal jaren hand- en spandiensten waar nodig (denk aan de seniorenmiddag, kindermiddag, garderobe bij de jeugdfeesten enz.) en sinds vorig jaar actief lid van de Jeugdcommissie.

Ook help ik sinds vorig jaar bij de voltagegroep geholpen met de kleding voor de dansmariekes, dus ik heb menig pailletjes in mijn handen gehad.

Verder zijn wij ouders van Sanne, Amber en Jasper en zijn wij vorig jaar super trotse opa en oma geworden van een prachtig mannetje genaamd Alexander.

Wij gan er dit jaar met elkaar een top carnaval van maken. Samen met onze adjudanten Paul Jansen, Henk Heemskerk, JP Heemskerk, Martijn Aartman en Paul de Klerk hebben wij er alle vertrouwen in dat wij er samen met jullie een super mooi feest van gaan maken.