De Vereniging

Dansmariekes

Over de Dansmariekes

De Dansmariekes zijn alweer enige maanden met veel plezier aan het trainen. Naast de prachtige, traditionele gardedansen zullen de dansmariekes ook dit jaar weer mooie showdansen opvoeren. De dansen zijn ontworpen door onze choreografe Ashley Zaat.

Junioren dansmariekes

Foto: Steven Bemelman, Studio Royale

Isa van den Oever, Nina van Steijn, Floor Vendel, Froukje Heemskerk, Joy Laros
Hilde van den Burg, Lotte Plug, Jente Pennings, Floor Schouls, Esmee Westdijk
Isa Hogervorst, Froukje Heemskerk, Evi Zuiderduin, Fenne Geerlings, Luna Willemse

Vijftien enthousiaste meiden hebben iedere week getraind om een garde- en showdans in te studeren. De choreografie van de gardedans is dit jaar gemaakt door de leidsters. Daarnaast heeft trainster Ashley Zaat de choreografie gemaakt van de showdans geïnspireerd op Disney’s High School Musical. De showdans gaat over de school ‘East High’ waar zich typische schooldrama’s afspelen. Zo moet aanvoerder Troy het basketbalteam ‘de Wild Cats’ naar de overwinning leiden. Daarnaast proberen Sharpey en Ryan de hoofdrollen van de schoolmusical te krijgen en zij zijn hiervoor tot alles in staat. Samen met de rest van hun jaargenoten moeten zij dit jaar ook nog eens gaan afstuderen! De jaargenoten komen uiteindelijk met elkaar tot de conclusie dat zij het samen moeten doen, zoals zij ook zingen in ‘We’re all-in this together’. 

Namen junioren leidsters: Malon de Kan, Iris Turenhout, Sharon van den Burg en Anna Heemskerk 


Senioren dansmariekes

Foto: Steven Bemelman, Studio Royale

Sophie van den Burg, Pien Aartman, Merel Knippers, Suzy Heemskerk
Katie Aartman, Rosalie Immerzeel, Fleur Edelaar, Marielle Rol
Suze Duivenvoorde, Maud Immerzeel, Anna Heemskerk, Amy den Hollander
Niet op de foto: Kiki Meiland, Kimberly van der Togt, Roxy van Tol


De Senioren Dansmariekes, bestaande uit vijftien meiden, hebben hard gewerkt om weer twee prachtige dansen neer te zetten. Dit jaar is de choreografie van de gardedans door een dansmarieke uit de groep bedacht. In de showdans – met daarin de grootste Queen hits aller tijden – zul je de Senioren Dansmariekes zien schitteren. ‘Bohemian Rhapsody’ volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 is opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits. Door de jaren heen krijgt de band een legendarische status met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert. Geniet in deze dans van de bekende nummers als ‘Radio Ga Ga’, ‘We Will Rock You’ en als vanzelfsprekend ‘Bohemian Rhapsody’. 

Namen senioren leidsters: 

Marit van Eeden en Milou van Duin 

Dansmariekecommissie

Edwin Dobbe Voorzitter groep jeugd
Robina Damen Voorzitter groep dansmariekes
Yalisa Franck Secretaris
René Bierman Penningmeester
Marit van Eeden Leidster senioren dansmariekes
Milou van Duin Leidster senioren dansmariekes
Sharon van den Burg Leidster junioren dansmariekes
Malon de Kan Leidster junioren dansmariekes
Iris Turenhout Leidster junioren dansmariekes
Anna Heemskerk Leidster junioren dansmariekes
Ashley ZaatTrainster

Decorbouwers

Ook dit jaar is er weer een mooi decor gemaakt voor beide showdansen, vervaardigd door
Patrick van Schie, Jan Aartman Arjen Plug en Michiel van Schooten.

Creatieve productieteam

Het creatieve productieteam dat vier jaar geleden is gevormd heeft ook dit jaar weer de handen ineen geslagen om vol enthousiasme nieuwe showkleding te maken voor de junioren en senioren dansmariekes van De Kaninefaaten.
Na menig zweetdruppeltje achter de naaimachine is het de dames gelukt om de dansmariekes er werkelijk fantastisch uit te laten zien tijdens hun optredens.

Trainingen

Het seizoen van de dansmariekes loopt van september t/m juni.
Na de carnavalsperiode wordt er tot en met juni gewoon doorgetraind om in conditie te blijven en het dansniveau te behouden. De training voor beide dansgardes duurt dan één uur in plaats van anderhalf uur.

De trainingen vinden plaats op maandagavond in een eigen dansruimte, genaamd “De Voltage”. Deze bevindt zich in “De Schelft”.

De junioren dansmariekes trainen van 18.30 – 20.00 uur, en de senioren dansmariekes trainen van 20.30 – 22.00 uur.

Indien nodig wordt er in de maanden september, oktober en november extra getraind.

Waar kunt u onze dansmariekes bewonderen?

Om onze dansmariekes aan het werk te zien kunt u o.a. de volgende evenementen van carnavalsvereniging “De Kaninefaaten” bezoeken:

Ook dansmarieke worden?

Als je interesse hebt om ook dansmarieke bij carnavalsvereniging “De Kaninefaaten” te worden houd dan na het carnaval goed de krant in de gaten, want daarin doen wij een oproep om je aan te melden voor de jaarlijkse auditie. Vrijwel ieder jaar vindt dit plaats in maart of april.

Uiteraard kun je ook altijd contact opnemen met één van de leidsters, zij staan je altijd te woord om een en ander uit te leggen. Wel stellen wij wat eisen om dansmarieke te worden nl:

Mail naar : dansmariekes@kaninefaaten.nl