De Vereniging

Voor iedereen beschikbaar.

Dansmariekes

Over de Dansmariekes

De Dansmariekes zijn alweer enige maanden met veel plezier aan het trainen. Naast de prachtige, traditionele gardedansen zullen de dansmariekes ook dit jaar weer mooie showdansen opvoeren. De dansen zijn ontworpen door onze choreografe Ashley Zaat.

Junioren dansmariekes

De Junioren Dansmariekes

De Junioren Dansmariekes zijn dit seizoen met een groep van veertien enthousiaste meiden.

Onze jongste dansmariekes zijn elf jaar. De leeftijd van de rest van de meiden varieert tot zestien jaar oud.

De Dansmariekes hebben iedere maandag getraind om een garde- en showdans te kunnen laten zien. Onder leiding van leidsters Malon, Mandy en Milou hebben de Junioren Dansmariekes keihard getraind aan de gardedans. Trainster Ashley heeft een choreografie gemaakt voor de showdans, die is geïnspireerd op de Disney-film ‘Jungle Book’. De dans neemt je mee naar de jungle van India, waar de zwarte panter Bagheera een verlaten mensenbaby in een mandje vindt. Hij brengt de baby naar een roedel wolven. De wolven nemen het kind in de roedel op en voeden hem op als één van zichzelf. Zij geven hem de naam Mowgli. Mowgli komt in de jungle verschillende dieren tegen zoals slangen, apen, olifanten en beren. Samen zetten zij de jungle op zijn kop!

Het harde trainen heeft zijn vruchten afgeworpen! De Junioren Dansmariekes hebben de tweede plaats behaald met hun gardedans en de eerste plaats met de showdans op het jaarlijkse danstoernooi ‘Intrada’ te Reeuwijk!

Namen Junioren Dansmariekes: Amber Aartman, Amy den Hollander, Floor
Schouls, Floor Vendel, Froukje Heemskerk, Hilde van den Burg, Isa Hogervorst, Isa van den Oever, Joy Laros, Kimberley van der Togt,
Luna Willemse, Maud Immerzeel, Merel Knippers, Nina van Steijn, Pien
Aartman, Sophie van den Burg, Suze Duivenvoorde en Suzy Heemskerk.

Senioren dansmariekes

De Senioren Dansmariekes

Niet alleen de Junioren Dansmariekes hebben dit seizoen getraind aan nieuwe dansen, ook het twaalftal Senioren Dansmariekes heeft keihard gewerkt om prachtige dansen voor jullie neer te zetten. Zij hebben de gardedans dit jaar helemaal zelf bedacht en aangeleerd! Leidsters Robina en Roos hebben de meiden hierbij met veel plezier begeleid.

De showdans van de Senioren Dansmariekes staat dit jaar in het teken van de bekende musical ‘The West Side Story’. Op de ritmische klanken van liedjes als ‘America’ en ‘I feel Pretty’ nemen de Dansmariekes je mee in het verhaal van straatbendes in de jaren vijftig.

De Amerikaanse Jets nemen het op tegen de Puerto Ricaanse Sharks in de Upper West Side van New York. De bendes vechten in een dansbattle om de macht op straat. Blijven ze strijden om de macht of komen de groepen toch bij elkaar?

De Dansmariekes van de Kaninefaaten worden begeleid door een zestal leidsters: Malon de Kan, Mandy van den Burg, Milou van Duin, Robina Damen, Roos Turenhout en Yalisa Franck.

Namen Senioren Dansmariekes:
Anna Heemskerk, Fleur Edelaar, Iris Knippers, Marielle Rol, Rosanne Lut,
Roxy van Tol, Sharon vd Burg, Sterre Peters, Iris Turenhout,
Katie Aartman en Kiki Meiland.

Dansmariekecommissie

Edwin Dobbe Voorzitter groep jeugd
Arjen Plug Voorzitter groep dansmariekes
Yalisa Franck Secretaris
René Bierman Penningmeester
Robina Damen Leidster senioren dansmariekes
Roos Turenhout Leidster senioren dansmariekes
Mandy van den Burg Leidster junioren dansmariekes
Malon de Kan Leidster junioren dansmariekes
Milou van Duin Leidster junioren dansmariekes
Ashley Zaat Trainster

Decorbouwers

Ook dit jaar is er weer een mooi decor gemaakt voor beide showdansen, vervaardigd door
Patrick van Schie, Jan Aartman Arjen Plug en Michiel van Schooten.

Creatieve productieteam

Het creatieve productieteam dat vier jaar geleden is gevormd heeft ook dit jaar weer de handen ineen geslagen om vol enthousiasme nieuwe showkleding te maken voor de junioren en senioren dansmariekes van De Kaninefaaten.
Na menig zweetdruppeltje achter de naaimachine is het de dames gelukt om de dansmariekes er werkelijk fantastisch uit te laten zien tijdens hun optredens.

Het seizoen van de dansmariekes loopt van september t/m juni.
Na de carnavalsperiode wordt er tot en met juni gewoon doorgetraind om in conditie te blijven en het dansniveau te behouden. De training voor beide dansgardes duurt dan één uur in plaats van anderhalf uur.

De trainingen vinden plaats op maandagavond in een eigen dansruimte, genaamd “De Voltage”. Deze bevindt zich in “De Schelft”.

De junioren dansmariekes trainen van 18.30 – 20.00 uur, en de senioren dansmariekes trainen van 20.30 – 22.00 uur.

Indien nodig wordt er in de maanden september, oktober en november extra getraind.

Waar kunt u onze dansmariekes bewonderen?

Om onze dansmariekes aan het werk te zien kunt u o.a. de volgende evenementen van carnavalsvereniging “De Kaninefaaten” bezoeken:

Ook dansmarieke worden?

Als je interesse hebt om ook dansmarieke bij carnavalsvereniging “De Kaninefaaten” te worden houd dan na het carnaval goed de krant in de gaten, want daarin doen wij een oproep om je aan te melden voor de jaarlijkse auditie. Vrijwel ieder jaar vindt dit plaats in maart of april.

Uiteraard kun je ook altijd contact opnemen met één van de leidsters, zij staan je altijd te woord om een en ander uit te leggen. Wel stellen wij wat eisen om dansmarieke te worden nl:

Mail naar : dansmariekes@kaninefaaten.nl