Nieuws

Boerenbruidspaar viert vrijgezellenfeest!

Vorige week is het kersverse boerenbruidspaar bekend gemaakt in een bomvol Café van der Geest, Residentie der Kaninefaaten. Veel tijd om bij te komen en na te genieten kregen Boer Piet en Boerin Marietje nog niet, want het carnaval is alweer in aantocht en dus ook die oh zo gezellige Boerenbruiloft. Dit weekend was een spetterend vrijgezellenfeest georganiseerd door getuigen, vrienden en familie. Ook dat was weer een groot feest!

Eerst werden zowel Boer Piet als Boerin Marietje opgehaald door vrienden en zijn ze afgereisd naar het centrum van het dorp bij de Witte Kerk. Hier kregen ze een opdracht te doen om hun vrijgezellen feest eerst te verdienen. Zowel de boer als de boerin hebben een lange geschiedenis met het maken van muziek. Boer Piet speelt al vele jaren bij Altesa en Boerin Marietje bij de Harpe Davids. De opdracht die ze kregen was dan ook een kolfje naar hun hand.

Ze gingen terug naar hun roots door muziek te maken op een blokfluit, het instrument waar menig muzikant de eerste stappen op zet met het maken van muziek. De opdracht was om samen een carnavalsnummer ten gehore te brengen om zo de sfeer er direct in te krijgen. De Boer en Boerin kregen hiervoor dus hun blokfluit aangereikt, maar ook mochten zijn enkele vrienden en vriendinnen vragen voor extra steun op diverse slaginstrumenten. Na enig oefenen is het gelukt om een acceptabel carnavalsnummer te laten horen. Moreel gesteund door een grote groep vrienden en vriendinnen was de muzikale toon van deze dag gezet en was een heus vrijgezellenfeest dik verdiend.

Het bonte gezelschap heeft zich hiervoor in beweging gezet naar de schuur van Multiflora aan het Westeinde waar een grootse pubquiz was voorbereid. In meerdere teams is gestreden om de winst. Hierbij werden algemene kennis vragen gesteld, maar uiteraard waren er ook vragenrondes voorbereid over Boer Piet en Boerin Marietje zelf. Dit leidde uiteraard menigmaal tot grote hilariteit. Onder het genot van een drankje en een lekker hapje van Cafetaria de Koetiller werd het een boeren gezellige middag.

Al met al was dit vrijgezellenfeest een hele mooie tweede aftrap van een mooi carnavalsseizoen voor dit boerenbruidspaar. Samen kijken zij al uit naar die grote boerenbruiloft tijdens het carnaval, maar wie weet wat de tussentijd voor ze in petto heeft. Hou de media vooral in de gaten!

Terug naar overzicht