Nieuws

Boerenpaar proeft worst en veilt bloemen

Afgelopen zaterdag hadden Boer Piet en Boerin Marietje als boerenpaar der Kaninefaaten weer een drukke maar gezellige dag! Eerst waren zij uitgenodigd om die oh zo heerlijke boerenworst voor te komen proeven bij Slager Guus van Kampen (de leverancier van de worst tijdens de komende Boerenbruiloft). Met een kleine ceremonie werd zowel Boer Piet als Boerin Marietje een heerlijke hap worst voorgeschoteld en oh wat hebben zij hiervan genoten. Een mooie opmaat naar een heerlijke boerenbruiloft dus!

Hierna was het tijd voor een uitdaging! Zowel Boer Piet als Boerin Marietje zijn zeer actief in de agrarische sector en kunnen dus met recht zeggen dat zij groene vingers hebben. Maar is dit wel echt zo? Deze uitdaging gingen zij graag aan. Nu wil het toeval dat ook Prins Bacchus er prat op gaat van die groene vingers te hebben en daarom deed hij met zijn Prinses Fiësta vrolijk mee aan deze uitdaging. Hiervoor had het hele gezelschap zich verplaatst naar de Steeg voor Het Feest van Harry waar een groot publiek hen stond op te wachten.

Ter plekke kregen zij hun opdracht te horen. Er bleek een battle georganiseerd tussen het boerenpaar en het prinsenpaar. Wie had er nou de groenste vingers van allemaal? De opdracht was om een prachtig boeket van bloemen samen te stellen en daarna (zoals met vele bloemen uit de streek gebeurd) onder de klok (van de Witte Kerk natuurlijk) te veilen. Met door ‘Van den Berg Bloemensfeer en Meer’ gesponsorde bloemen gingen beide paren aan de slag.

De bloemen in het boeket moesten zij eerst verdienen door vragen over elkaar goed te beantwoorden. Voor elke vraag verdienden zij extra vulling van het boeket en des te meer vulling is natuurlijk een des te mooier boeket. Beide paren lukte het om verschillende vragen goed te beantwoorden en prachtige boeketten samen te stellen.

Een deskundige jury bestaande uit De Cock, Kledder en Jan de Leek (kennen we die niet nog van de bekendmaking van dit boerenpaar?) heeft de boeketten uitvoerig bekeken. Zij oordeelden unaniem dat het boerenpaar toch echt als winnaar uit de bus was gekomen, maar ook het Prinsenpaar kreeg een eervolle vermelding. Toen was het tijd voor de veiling geleid door een heuse veilingmeester. Het toegestroomde publiek liet zich nu echt gelden en bood volop om deze collectors’ items mee naar huis te kunnen nemen.

Al met al was ook deze beproeving weer een mooie toevoeging aan de belevenissen als boerenpaar en kijken zowel Boer Piet als Boerin Marietje nu nog rijkhalzender uit naar het komende carnaval en die oh zo gezellige Boerenbruiloft.

Terug naar overzicht