Nieuws

Boerenprotest succesvol! Boerenbruiloft kan doorgaan!

Tijdens het Boerenmatinee, dat afgelopen zondagmiddag was omgedoopt tot Boerenprotest en plaatsvond in Café van der Geest, is alsnog een 45ste Boerenpaar aangekondigd.

Lange tijd zag het er naar uit dat een 44 jarige traditie abrupt zou stoppen. De gemeente had enige tijd geleden bekend gemaakt de Boerenbruiloft te willen af lassen. Er was onderzoek gedaan naar de luchtkwaliteit in Noordwijkerhout waaruit bleek dat rond bepaalde periodes van het jaar teveel Stinkstof in de lucht zou zijn gesignaleerd. Voor de gemeente reden om als voorzorgsmaatregel de Boerenbruiloft niet door te laten gaan. Dat kon Kokkerhout natuurlijk niet zomaar laten gebeuren en dus werd afgelopen zondag massaal het Boerenprotest bezocht. De aanwezige wethouder Sjaak van den Berg was van plan zijn standpunt met hand en tand te verdedigen, maar tegen zo’n mensenmassa viel niet op te boksen. Hij kon dan ook niet anders dan bekend te maken dat de Boerenbruiloft toch door kan gaan. Het feest barstte direct los!

De boerenkoolcommissie der Kaninefaaten was gelukkig goed voorbereid en kon alsnog direct het nieuwe boerenpaar op spectaculaire wijze bekend maken. Vlak ervoor stond Carin Meiland nog op de bühne haar protestlied ten gehore te brengen, maar niet veel later werd zij bekend gemaakt als nieuwe Boerin der Kaninefaaten. Bijzonder was dat zij de bekendmaking zelf voor haar rekening nam. Voor die gelegenheid had zij het protestlied van een nieuwe tekst voorzien, waarin zij deze onthulling deed. Groot was dan ook de verrassing toen zij voor de tweede keer opkwam om dit lied te zingen. Toen kon het feest pas echt losbarsten. Niet lang erna stelde zij haar Boer voor. Het bleek niemand minder dan Jaap Meiland. Samen maakten zij oertrots hun getuigen bekend:

Boerin:
Boerin Caatje van PietVos vanaf het Hoogtlaantje tot aan de Herenweg als je haar maar goed zit!
Alias: Carin Meiland

Boer: Boer Jaap van Nel van Jaap Aardappel tot Calla
Alias: Jaap Meiland

Getuige Boerin:
Boerin Margreetje van Goof Hoed van Wist ik ‘t maar
Alias: Ingrid Duivenvoorde

Getuige Boer:
Dick van Don Leo de Skilder
Alias: Dick Bader

Boerin Caatje is natuurlijk een echte bekende Kokkerhoutse boerin. Als kapster kapt zij menig Noordwijkerhouter en kletst ze wat af, en dat kan ze! Maar natuurlijk kent ook iedereen haar als voormalig zangeres van Nightlife, wat zij 17 jaar is geweest. En nog steeds valt ze af en toe in of treedt ze solo op! Altijd is het feest als Carin is geweest! Het vragen van haar Boer was geen moeilijke keuze, al jaren hebben Carin en Jaap een stilzwijgende afspraak dat zij ooit het boerenpaar zouden willen zijn en nu komt deze droom dus uit!

Terug naar overzicht