Nieuws

Boerenprotest tegen stinkstofmaatregel; Laat de boerenbruiloft doorgaan!

De carnaval komt dichterbij en menigeen maakt zich op voor o.a. een hele gezellige boerenbruiloft. Als er niets veranderd kan dit oergezellige feest vol van tradities echter voor het eerst in 45 jaar niet doorgaan.

Vooralsnog is de Boerenbruiloft afgelast door de gemeente. Zij hebben de luchtkwaliteit van de dorpskernen gemonitord en op basis daarvan dit besluit genomen. Komt hiermee een 44 jarige traditie abrupt tot een einde?

Een speciaal team doet verder onderzoek naar de ontwikkelingen waarbij o.a. Alberto op de Stegeman en Frits Ooster betrokken zijn. Zij zijn het duidelijk niet eens met deze maatregel die afkomt van wethouder Sjaak van den Berg. Ze roepen op om aan te sluiten bij het boerenprotest dat wordt georganiseerd op 2 februari in Van der Geest. Laten we hopen dat dit protest effect heeft!

Komt dus allen in uw boerenkloffie en neem uw protestborden mee! Wees erbij op zondagmiddag 2 februari vanaf 14.30 in Boerencafé van der Geest? En hopelijk kunnen we dit jaar dan alsnog het 45e boerenbruidspaar bekendmaken!

Terug naar overzicht