Nieuws

Carnaval vier je altijd en overal!

Over een maand begint het grootste feest van het jaar in ons dorp: carnaval!
Normaliter zou op carnavalszaterdag een grootse optocht door het dorp rijden. Dit en andere bekende evenementen dienen we helaas een jaar over te slaan. Maar de echte carnavalsvierders hoeven niet te treuren, want de Kaninefaaten hebben zeker niet stil gezeten. Het feest van het jaar, met een andere twist weliswaar, gaat ook dit jaar door. Immers: carnaval vier je altijd en overal!

Achter de schermen is men al een paar maanden druk bezig met de organisatie van diverse corona proof evenementen voor jong en oud.
Het is een gevarieerd programma geworden met vele activiteiten. Houd vanaf heden onze website en social media kanalen in de gaten voor alle informatie. Want ook deze carnaval wil je echt niets missen!

Onder de noemer Kaninefaaten LIVE worden een aantal online evenementen met een live stream uitgezonden: een muziekbingo met The Euros op zaterdag 6 februari (vanaf 20:30u), een pubquiz op vrijdag 12 februari (vanaf 20:30u), en op zaterdag 13 februari een interactief spektakel voor de jeugd (16:00-17:00u) met vanaf 17:00u diverse artiesten en feest DJ’s.
Tickets (inclusief borrelpakketten) zullen te koop zijn in onze Ticketshop.

Op zaterdag 13 februari vindt er overdag een Omgekeerde Kinderoptocht plaats. De deelnemende kinderen blijven thuis en tonen aldaar een creatie, een dansje, of carnavaleske outfit aan de jury.

Zondagmiddag 14 februari (14:00-17:00u) is een feest der herkenning. Een heerlijke middag vol nostalgie met filmpjes en beelden uit het rijke archief van de Kaninefaaten. Te zien via www.kaninefaaten.nl en omroep BO.

Traditiegetrouw eet Kokkerhout boerenkool op de carnavalsmaandag tijdens de Boerenbruiloft. De bruiloft gaat dit jaar helaas niet door, maar de traditie daarentegen houden we op maandag 15 februari in stand. Onder de noemer “Heel Kokkerhout eet boerenkool” zullen in samenwerking met lokale leveranciers heerlijke boerenkoolpakketten worden verkocht via de Ticketshop van de Kaninefaaten. Deze zullen vervolgens afgehaald kunnen worden bij de welbekende lokale slagers.

Terug naar overzicht