Nieuws

Carnavalsvereniging de Kaninefaaten biedt alternatief op 11-11-2020

Carnavalsvereniging De Kaninefaaten kan door Covid-19 niet haar gebruikelijke gala-avond op de 11e van de 11e organiseren. Een avond die sinds het ontstaan van de carnavalsvereniging in het teken staat van het bekendmaken van het prinsenpaar. In het diepste geheim weten de leden te komen tot een prins, die zichzelf op 11-11 presenteert. Een heus gala, een avond vol vertier. Met optredens van de dansmariekes, Hofkapel de Koetillers en vele andere artiesten.
Op woensdag 16 september kondigde de vereniging aan dat ook het carnaval in Noordwijkerhout dit jaar niet door zal gaan, zoals we gewend zijn. Een goed besluit van alle leden, want onze gezondheid staat voorop. Inmiddels zijn sinds dat besluit de RIVM-richtlijnen alleen maar strakker geworden, is de horeca dicht en hebben veel bedrijven ernstige hinder van de huidige economische situatie. Dat je dan geen grootse feesten kunt organiseren, is dan maar een kleinigheid.
Natuurlijk wordt een feestavond gemist. Daarom deed het bestuur een oproep onder de leden en de vele vrijwilligers om creatief te zijn. Wat is wel mogelijk? Het bestaat toch niet dat de Kaninefaaten helemaal niets van zich laten horen….
Een aantal leden en vrijwilligers kwam digitaal bij elkaar. Er werd in de archieven van de 11-11 feesten gedoken. De zogenaamde ‘oude koeien’ werden uit de sloot gehaald. Er passeerden vele artiesten deze avonden. Van Jeroen van de Boom, tot André Hazes. Maar ook Frans Duijts, Karin Bloemen, Wolter Kroes, Anita Meijer, Wesley Klein, Alex, 3 J’s, De Gents, Leona Philippo, Henk Dissel, Maan, Django Wagner, Tino Martin, Elske Dewall en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Nightlife, jarenlang in haar vele formaties, All Starts Cover band, SoulBeach en CarzyHouse zorgden er de afgelopen jaren voor dat die gala-avonden grandioos muzikaal omlijst werden.
En nu dan helemaal niets?
Natuurlijk wel! Maar dan digitaal. In samenwerking met Bollenstreekomroep wordt een compilatie gemaakt van de afgelopen 11 jaren 11-11. Ook de 11 prinsenparen van voorgaande jaren, kunnen zich terugzien op tv. Op deze manier laat de vereniging de avond 11-11 niet zomaar voorbijgaan. ‘De enige echte Noordwijkerhoutse wals’, vast onderdeel tijdens de gala-avond, zal ook nu niet ontbreken. Een eerdere oproep op social media om de Noordwijkerhoutse wals in de huiskamer met elkaar in te zingen, op te nemen en in te sturen, wordt die avond getoond. Natuurlijk zijn we heel benieuwd wie hier gehoor aan gaven. Met deze onderwerpen brengen we graag gezelligheid in alle huiskamers van alle inwoners van Noordwijkerhout en daarbuiten.
Kijkt u ook? Carnavalsvereniging de Kaninefaaten zijn op woensdag 11-11 vanaf 19.00 uur op BO (TV Digitaal Ziggo: kanaal 43; KPN, Xs4all en Telfort: kanaal 1307) te zien. Kijkt u liever via internet? Dat kan ook via www.kaninefaaten.nl

Terug naar overzicht