Nieuws

De grootste Carnavalsoptocht boven de Grote Rivieren rijdt weer op 22 februari in Kokkerhout.

Als Prins ConfetSchie op zaterdag 22 februari om 12:45 uur de sleutel van het gemeentehuis heeft weten te bemachtigen zal hij het starsein geven voor de grootste Carnavalsoptocht van boven de Grote Rivieren. Een bonte stoet van wagens, groepen, individuelen en paren zal dan, op de voet gevolgd door de Prins en zijn Prinses met het konijn, door het dorp trekken.

De stoet vertrekt om exact elf minuten over één in de middag na de sleuteloverdracht vanaf de Brink. De route van de optocht loopt vanaf de Brink via de Herenweg langs het gemeentehuis, Victoriberg, Kerkeland, Dorpstraat, De Steeg, Havenstraat, Koninginneweg, Viaductweg, Wildlaan, Fazantlaan naar de Meeuwenlaan. Aan het einde van de Meeuwenlaan wordt de optocht ontbonden en kunnen de wagens naar links of rechts de Maandagsewetering op. Hun deelnemers kunnen linksaf naar De Schelft voor de prijsuitreiking.

Aan de toeschouwers wordt gevraagd om geen spuitbus-serpentines mee te nemen. Het is niet toegestaan om die op de deelnemers te richten. Help daarom de optocht spuitbusvrij te krijgen. De deelnemers hebben veel last van de spuitbussen. Het is gevaarlijk voor neus, keel en ogen. Het vernielt de kleding en de wagens van de deelnemers. Lever jouw deelname aan de prachtige optocht door de spuitbus-serpentine thuis te laten.

Terug naar overzicht