Nieuws

Een ramp voor Noordwijkerhout

Vanmorgen werd heel Noordwijkerhout opgeschrikt door de brand in het sport- en evenementencomplex De Schelft. De vlammen sloegen uit het dak en er kwam veel dikke zwarte rook vrij. Het allerbelangrijkste is dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Wat nu rest is een surrealistisch aanblik van de smeulende puinhopen van sport- en evenementencomplex De Schelft. De plek die door de Kaninefaaten werd gebruikt voor haar carnavalsevenementen. Tevens trainden onze dansmariekes in de ruimte, de Voltage, en hadden wij daar onze opslag. Alle kleding, materialen en een deel van het archief zijn volledig verloren gegaan.
De brand in Sporthal De Schelft is in en in triest. De Schelft is niet weg te denken uit ons Noordwijkerhout. Vele inwoners kwamen hier om te sporten en voor verschillende evenementen, zoals ons carnaval. Zo had toneelvereniging ODI hier hun ruimte. Een vereniging die al meer dan 70 jaar voor cultuur zorgt in Noordwijkerhout. Ook hun kleding, archief en rekwisieten zijn verloren gegaan. Naast de carnavalsvereniging en ODI maakten ook de sportverenigingen gebruik van het gebouw.
Het lijkt een waar rampjaar te worden. Eerder dit jaar gingen de carnavalsoptochten in Noordwijkerhout en De Zilk al niet door. Toen was de wind spelbreker. Door de coronacrisis is het huidig carnavalsjaar geannuleerd. De Elfde van de Elfde hebben we digitaal moeten vieren. En nu is het hele gebouw, waar een groot deel van onze festiviteiten werd gehouden, in vlammen op gegaan.
Hartverwarmend is dat wij merken dat de gehele Noordwijkerhoutse gemeenschap met ons meeleeft. De bereidheid om te helpen is groot. Noordwijkerhout en carnaval zijn met elkaar verbonden, het zit in ons bloed. Iedereen is betrokken en leeft mee met wat er vandaag is gebeurd.
“Een voordeel van een dal is dat er twee pieken naast liggen.“
In tijden van tegenslag hebben de Kaninefaaten altijd laten zien dat ze tot veel in staat zijn. Ook deze tegenslag komen wij te boven, ook al zal hier veel voor nodig zijn.

Alaaf!
Richard van den Berg
Voorzitter CV De Kaninefaaten

Terug naar overzicht