Nieuws

Groot Kokkerhout sluit wederom Noortukker Ard als winnaar van het Tonneprossen in het hart.

De Tonneprosavond van De Kaninefaaten in Noordwijkerhout afgelopen vrijdag 17 januari was een groot succes. Het publiek kreeg zeven prossers te horen en te zien, waarvan zes prossers in de race waren voor de “Jaap Aartman-bokaal”.

De kandidaten: Piet Heemskerk (Piero), Frits Warmerdam (Hooligan Flip van Daal van GOVGVZDW ‘52), Gerrit Rotteveel (Gerreke Pis), Ard Zandbergen (Ard de Keeper), Jeroen Damen (Gewoon Jeroen) en Dirk van der Voort (Dirk de Bokser) hadden allen weer hun uiterste best gedaan om een goede en actuele pros neer te zetten. Het publiek, bekende Noordwijkerhouters en Noordwijkers, waaronder de vier wethouders en het Prinsenpaar, werden onder het herhaaldelijk zeggen van “sorry” op de hak genomen. Maar ook de aanstaande burgemeester van Noordwijk werd er alvast voor gewaarschuwd, dat ze haar borst voor deze avond in 2021 al nat kan maken. Natuurlijk namen de kandidaten elkaar ook op de hak.

Onder de toeziende ogen van de broers van de naamgever van te winnen “Jaap Aartman”bokaal, beet Prins ConfetSchie, het spits af. Daarmee herstelde hij de traditie dat de Prinsen de openingspros houden. In zijn pros legde hij aan de hand van clubkleuren van de Kokkerhoutse voetbalteams de verbinding tussen de drie dorpen. Hierna was het de beurt aan Piero die in de huid van geslaagd medewerker-installateur van de Prins kroop, maar het uiteindelijk kon doen met een “Confetti-Contract”. Hooligan Flip van Daal stak niet onder stoelen of banken dat hij een fervent aanhanger is van het succesvolle zaterdag 1 van VVSB en klapschaats en schaakmat voor zijn iq van 52 iets anders betekent. Gerreke Pis riep iedereen op om eens minder te zeuren en te azijnen en om eens meer lachgas te gebruiken. Als vierde deelnemer wilde Ard de Keeper een betrouwbare voorhoede samenstellen. Wethouder de Jong ,die zich met zijn hoofd in een donker gat bij de projectontwikkelaar zou bevinden, kwam in elk geval niet in aanmerking. De keeper twijfelde of deze wethouder voor Noordwijkerhout en het behoud van De Schelft zou kiezen, of toch liever voor de euro’s zou willen gaan. De tweedeling op de huizenmarkt vormt een bedreiging voor de Babyfaaten, omdat er voor hun ouders geen betaalbare woningen meer zijn. Na de pauze was het aan “Gewoon Jeroen” de beurt. Als eerste hield hij elf minuten stilte voor zijn onlangs overleden collegaprosser “Pastoor Quant”. Om vervolgens als kersverse vader de zaal beeldend een andere, verborgen interpretatie van het kinderliedje “Twee emmertjes water halen” voor te houden. Tenslotte vermaakte “Dirk Deurmat de Bokser” de zaal na een staredown met Prins ConfetSchie in elf door lokaal bekenden gesponsorde rondes. Onder andere gaf hij een uitleg van de betekenis van het woord van het jaar “Boomer=Fossiel=Senator der Kaninefaaten”. Als bokser wil Dirk het op gaan nemen tegen “Badr Hari”, de man wiens doopnaam “Harry Bader” is.

De kwaliteit van de prossen was dit jaar weer zeer hoog. De jury had daarom lang de tijd nodig om de winnende kandidaat aan te wijzen. Bij het bekendmaken van de winnaar had de jury veel lovende woorden en positieve feedback voor de deelnemers. De jury nodigde alle deelnemers uit om volgend jaar weer deel te nemen en waarschuwde daarbij terloops de aanstaande burgemeester voor de verslinder van oudere vrouwen “Dirk Deurmat”. Na de zaal in spanning gehouden te hebben werd tenslotte Ard Zandbergen tot winnaar uitgeroepen. Waarmee wederom een Noortukker won. Bij het overhandigen van de bokaal werden de traditiegetrouw aanwezige Zilkers uitgedaagd om in 2021 de winnaar van het Tonneprossen te leveren. De organiserende Senatoren van de Kaninefaaten zijn al naar De Zilk getogen om “John de Zilker” zijn kandidaatstelling in ontvangst te nemen.

Alle prossen zijn terug te zien op YouTube. Groot Kokkerhout kijkt nu al uit naar de Tonneprosavond van 2021.

Terug naar overzicht