Nieuws

Het is echt de allerbeste worst!

Zaterdagmiddag 15 februari is het boerenbruidspaar bij Hofleverancier Slagerij Klein op visite geweest om 1 van de 1600 worsten te proeven die op de Boerenbruiloft geserveerd worden.

Geheel in stijl kwamen ze met de trekker aanrijden en werden ze warm onthaald door de slager. De spanning was duidelijk van de gezichten af te lezen of de worst de goedkeuring van Boer Jaap en Boerin Caatje zou krijgen.

Slagerij Klein was blij verrast dat boer Jaap zelfs emotioneel werd van de verrukkelijke worst die daarna het predicaat Boerenbruiloftwaardig kreeg. Ja hoor riep boerin Caatje, dit is echt de allerbeste worst die ik ooit gegeten heb. Vervolgens reden de twee vol energie weer in de trekker weg om op de steeg de strijd aan te gaan in de battle tegen het Prinsenpaar.

Traditioneel bij de carnavals festiviteiten hoort ook een grote battle tussen het Boerenbruidspaar en het Prinsenpaar op de steeg. De getuigen Margreetje van Goof Hoed van Wist ik ’t maar en Dick van Don Leo de Skilder hadden een mooie strijd opgezet voor de rivalen. De grote uitdaging werd vooraf gegaan door vragen die alleen door de doorgewinterde carnavals paren beantwoord kunnen worden. Prins Confetschie, Prinses Power! en ook Boer Jaap van Nel van Jaap Aardappel tot Calla en Boerin Caatje van Piet Vos vanaf het Hoogtlaantje tot aan de Herenweg als je haar maar goed zit, moesten de antwoorden op een groot papier schrijven. Deze werden vakkundig beoordeeld door de boerenkoolcommissie en het winnende paar mocht het spits afbijten in de tobbetjesteek strijd.

Voor deze gelegenheid was de emmer rijkelijk gevuld met confetti. In een bakfiets mochten de paren proberen de ring die vervangen was door de boerenworst aan de stok te rijgen. Boer Jaap, zo fanatiek als hij is, fietste de longen uit zijn lijf om deze battle te winnen en boerin Caatje was goed bedreven met de stok en wist de worst goed te vinden. Confetschie had meer moeite de bakfiets onder controle te houden en de confetti ging rijkelijk over de prins en prinses heen, hij deed zijn naam eer aan. Dit alles onder luid aanmoedigen van de adjudanten, getuigen, familie en vrienden van het prinsen-en boerenpaar. Na afloop werd onder het zingen van de enige echte Kokkerhoutse wals nog een klein pilsje genuttigd.

Terug naar overzicht