Nieuws

In memoriam Aad van den Berg.

Op 26 maart 2021 ontvingen wij het droeve bericht dat Aad van den Berg diezelfde dag is overleden. De gezondheid van Aad werd met het klimmen der jaren steeds een stukje minder maar dat verhinderde hem niet om samen met Joke volop te genieten van het leven. Helaas werd Aad 2 jaar geleden getroffen door een herseninfarct. Daar is hij ondanks alle inspanningen niet meer van hersteld.

Aad is in 1979 lid geworden van carnavalsvereniging De Kaninefaaten en hij is in de loop der jaren in diverse commissies actief geweest. Daarnaast is hij jarenlang als adjudant de steun en toeverlaat geweest van heel veel prinsenparen. Met veel bravoure droeg hij de adjudantenstaf. In zijn enthousiasme vergat hij eens dat je met die staf horizontaal, niet door een deur kan. De gevolgen laten zich raden: staf doormidden!

In 1982 werd Aad gekozen tot 23e Prins der Kaninefaaten. Als geboren en getogen Noordwijkerhouter en ook nog “een Berg” had Aad natuurlijk een bijnaam, Vossie!

Het was dan ook niet verrassend dat hij als prinsennaam Reinaert koos. Samen met zijn vrouw Joke als prinses, is Aad dat seizoen hét boegbeeld geweest van het carnaval in Noordwijkerhout. Als Prins had hij zo zijn vossenstreken. Zo legde hij eens een kip met een snelle draai op zijn rug, voor dood op de grond, tot grote verbazing van de omstanders.

In 1999 is hij gestopt met het lidmaatschap van de Raad van Elf. Als oud-Prins bleef hij natuurlijk lid van de Senaat. En ook bleef hij actief in de seniorencommissie om mee te helpen met de organisatie van de middag voor de senioren.

Vele jaren heeft hij de prinsenparen begeleid bij het bezoeken van de zieke Noordwijkerhouters in de ziekenhuizen en zorginstellingen. Als echte Noordwijkerhouter kende hij hen allemaal.

Zijn hart ging uit naar het carnaval. Wanneer de kermis weer achter de rug was, begon Aad al te vragen: “weet jij wie de nieuwe prins wordt?”. Zelf had hij allang bedacht wie dat jaar de grootste kans zou maken.

Wij verliezen in Aad een sympathiek en aimabel mens, oud-Prins en zeer betrokken senator. Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor de vereniging heeft gedaan en heeft betekend. Wij zullen zijn enthousiasme, hartelijke lach en betrokkenheid gaan missen.

Wij wensen Joke, de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en de overige familie heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

Dolf Hulspas, voorzitter Senaat der Kaninefaaten.

Richard van den Berg, voorzitter carnavalsvereniging De Kaninefaaten.

Terug naar overzicht