Nieuws

In memoriam Frans van der Geest.

Op donderdag 13 augustus 2020 ontvingen wij het trieste bericht dat Frans van der Geest op die dag was overleden. Frans kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen. Hij wist dat hij, ondanks de behandelingen in het ziekenhuis, niet meer beter zou worden. Hij hechtte grote waarde aan de kwaliteit van het leven. In dat licht kwam het overlijdensbericht niet onverwachts maar wel sneller dan gedacht.

Frans is in 1973 lid geworden van Carnavalsvereniging De Kaninefaaten en is actief geweest in diverse commissies. Hij was meer een denker dan een doener. In zijn actieve periode kwam hij met de meest briljante ideeën. Niets was te gek. Menig carnavalsstunt is onder het genot van een biertje aan de bar in de Residentie bedacht. En aangezien Frans in die tijd wel van een biertje hield en de Residentie zijn bedrijf was, was hij betrokken bij de totstandkoming van de stoutste plannen. De uitvoering liet hij graag aan anderen over.

In 1981 is Frans gekozen tot 22e Prins der Kaninefaaten, een echte jubileumprins. Als prinsennaam koos hij Kastelanowitz. In deze naam werden zijn beroep en het feit dat hij van een goede grap hield met elkaar verenigd.

Hij werd samen met Prinses Regina als eerste prinsenpaar van de Kaninefaaten in De Schelft bekendgemaakt tijdens de Elfde van de Elfde viering, zelfs nog voordat De Schelft officieel was geopend.

De jacht was een van de hobby’s van Frans. Tijdens zijn prinsschap heeft hij daar regelmatig naar verwezen. Niet alleen bij de sleuteloverdracht maar ook bij het bezoeken aan bevriende carnavalsverenigingen. Legendarisch is het bezoek aan de Goudse Narren, waar hij zich met jachtgeweer presenteerde. Ondanks dat het geweer was geladen met losse flodders (?) schoot Frans de gaten in het plafond van de plaatselijke feestzaal.

In 1991 heeft Frans een punt achter zijn actieve carnavalscarrière gezet. Als Senator bleef hij op enige afstand de activiteiten van de vereniging kritisch volgen.

Hij schroomde niet om van zich te laten horen als hij iets goed vond maar ook als iets hem niet zinde.

Wij verliezen in Frans een sympathiek en aimabel mens en een gewaardeerd oud-Prins en Senator. Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor de vereniging heeft gedaan en heeft betekend.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en de overige familie veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

Dolf Hulspas, voorzitter Senaat der Kaninefaaten.

Frits Warmerdam, voorzitter Carnavalsvereniging De Kaninefaaten.

Terug naar overzicht