Nieuws

In memoriam Willem Geerlings

Noordwijkerhout, 4 februari 2020

Volstrekt onverwachts kregen wij op maandag 3 februari jl. het droeve nieuws dat ons erelid Willem Geerlings was overleden. Willem was een echte verenigingen-man en een carnavallist in hart en nieren. Wij zullen zijn aanwezigheid en tomeloze inzet voor Carnavalsvereniging “De Kaninefaaten” node missen.

Na enige jaren commissie-medewerker te zijn geweest, werd Willem in 1984 lid van onze vereniging. Jarenlang was hij de voorzitter van en drijvende kracht achter zijn geliefde Boerenkoolcommissie. Mede door zijn toedoen is de Boerenbruiloft uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in het Noordwijkerhoutse carnaval. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat Willem zelf ook een keer boerenbruidegom zou worden. En in 2009 was het dan zover. Als Boer Wust van Keetje tot Jaap van Ruige Hoek tot Bouwlust ging hij samen met Boerin Béjaat van Kockenhout met zichtbaar genoegen voorop in de bruiloftstoet. Eén dag in de schijnwerpers staan vond hij echter meer dan voldoende.

Willem was nog volop actief in de Sponsorcommissie. Eigenlijk was dat zijn lust en zijn leven. Nieuwe contacten leggen met mensen uit het lokale bedrijfsleven en daarna die contacten intensief onderhouden, daar was hij een kei in. Met charme en vasthoudendheid ging hij nooit tevergeefs langs bij “zijn” sponsors. Sponsoring van de activiteiten voor jeugd en senioren stond bij hem voorop. Vooral aan de Seniorenmiddag was hij zeer gehecht. Slaatjes, worst en kaas, hij regelde het allemaal. Hij was dan ook wat je noemt een echte regelaar. Hij had zijn zaakjes al voor elkaar voordat anderen er überhaupt aan gedacht hadden. Ook nu had hij voor het komende carnaval een heleboel al weer netjes op een rijtje staan. Helaas kan hij er zelf niet meer van genieten.

Voor zijn jarenlange activiteiten is hij in 2015 benoemd tot erelid van de vereniging. Als zodanig werd hij lid van de Senaat. Dat was een terechte beloning voor al zijn werkzaamheden voor het carnaval in Noordwijkerhout en voor De Kaninefaaten in het bijzonder.

Willem had als motto: afspraak is afspraak. Als je je daar niet aan hield liet hij dat, geheel Geerlings eigen, heel duidelijk blijken.

Tijdens de carnavalsfeesten hoefde je Willem niet te zoeken. Altijd stond hij op zijn vertrouwde plekje aan de deur. Met zijn mensenkennis en “deurervaring” zorgde hij er voor dat de bezoekers vlotjes naar binnen maar na afloop van het feest ook weer weggingen.

Willem heeft het in zijn leven niet gemakkelijk gehad. Hij heeft veel tegenslagen gekend en ook wat betreft gezondheid veel moeten verwerken. Maar zijn dochters en kleinkinderen, waar hij zo gek op was, hielden hem op de been.

Ondanks zijn eigen problemen bleef hij oog houden voor het lief en leed in de vereniging. Bij zieke leden ging hij op bezoek en bracht verlichting in de vorm van een goed gevulde fruitmand.

In de aanloop naar het komende carnaval zullen we Willem erg missen en het zal pijnlijk duidelijk worden hoe een groot gat hij in de vereniging achterlaat.

Wij wensen Esther, Simone, Hans, Jim, Aimee, Fayén, Phyllon en de verdere familie heel veel sterkte om dit onverwachte verlies te dragen.

Frits Warmerdam, voorzitter Carnavalsvereniging “De Kaninefaaten”.
Dolf Hulspas, voorzitter Senaat der Kaninefaaten.

Terug naar overzicht