Nieuws

Klokken luiden op de Elfde van de Elfde om 23.11 uur.

Traditioneel wordt op 11 november om 23:11 uur de nieuwe prins van De Kaninefaaten met een grote knal bekend gemaakt in De Schelft. Dit is tevens het startschot van het nieuwe carnavalsseizoen in Kokkerhout. Carnaval is bij uitstek een feest van zotheid, spot en uitbundigheid maar ook van verbroedering en saamhorigheid. Daarom organiseren De Kaninefaaten carnaval traditioneel voor alle inwoners van Noordwijkerhout.
Helaas zal dit jaar door het Covid-19 virus het carnaval een stuk minder uitbundig zijn. Maar zoals we De Kaninefaaten kennen zullen zij er het maximale uithalen binnen de mogelijkheden die er zijn. Om zo in ieder geval toch een stukje saamhorigheid en verbroedering over Kokkerhout te laten neerdalen. Wat juist nu zo belangrijk is omdat door de gevolgen van Covid-19 eenzaamheid en vergetelheid op de loer liggen.
De Kaninefaaten zullen hier dan ook op 11-11 mee beginnen onder aanvoering van hun huidige prinsenpaar Prins ConfetSchie en Prinses Power!. Zij hebben in samenwerking met de kerken in Noordwijkerhout besloten om op 23:11u alle kerkklokken te laten luiden gevolgd door het carrillon welke het Noordwijkerhoutse volkslied zal spelen.
Hiermee willen De Kaninefaaten niet alleen aan alle inwoners van Kokkerhout laten weten dat het carnavalsseizoen is begonnen, maar ook aan Kokkerhout laten blijken dat De Kaninefaaten aan hen denken alszijnde een lichtpuntje voor mensen die het nodig hebben.
De Kaninefaaten hopen dan ook dat iedereen om 23:11 uur buiten in hun voortuin gaat staan. En na het luiden van de kerkklokken het Noordwijkerhoutse volklied uit volle borst zal meezingen.

Terug naar overzicht