Nieuws

Kokkerhoutse en Zilkse carnavalsverenigingen besluiten gezamenlijk: ‘Geen carnaval in februari 2022


De carnavalsverenigingen uit Noordwijkerhout, De Keiebijters, De Tulpkabouters en De Kaninefaaten, De Duinknijnen uit De Zilk, moeten weer het carnaval schrappen. Net als carnaval in 2021, is het met de huidige RIVM-richtlijnen niet mogelijk om grote evenementen door te laten gaan. De verwachting is dat grote evenementen ook volgende maand onmogelijk zijn. ‘Dit doet pijn, maar we kunnen niet anders besluiten’, geven de voorzitters van de carnavalsverenigingen aan.
De evenementen die tijdens de carnavalsdagen worden georganiseerd, zijn groots. Natuurlijk kijken de verenigingen er weer naar uit om met duizenden feestvierende buurtgenoten samen te komen en de grootste optochten te organiseren. Jongeren en ouderen die genieten van de georganiseerde carnavalsfeesten. Dat is wat carnaval hoort te zijn. Een groot feest voor jong en oud. Hoe fijn zou het dan ook zijn als er weer carnaval gevierd kan worden als vanouds. Dat zit er helaas ook dit jaar niet in.
Alternatief aanbod
Vorig jaar gooide corona ook al roet in het eten. Toen werden er door een aantal verenigingen digitale evenementen aangeboden. Of dat volgende maand ook nog mogelijk is, is nog onduidelijk. Naast een digitaal alternatief, wordt er ook gekeken of alternatieven mogelijk zijn. Uiteraard alleen wanneer er versoepelingen door RIVM mogelijk worden. Of en hoe alternatieven beschikbaar komen, melden de verschillende verenigingen op hun websites, Facebook- en Instagram-accounts.

Terug naar overzicht