Nieuws

Omgekeerde Jeugdoptocht een zeer gewaardeerd succes.

Om 10.11 uur vertrok vanaf Munnekeweij een kleine stoet van versierde tuktuks, ter beschikking gesteld door Topaz Munnekeweij. Drie jury-duo’s gingen op pad om de kinderen in Kokkerhout te bewonderen. En wat was iedereen fantastisch uitgedost!

Bouwvakkers bouwden op de Hortus een nieuwe Schelft. Jeugdprinsenpaar Simba’’’ en Nala mochten de eerste inspectie uitvoeren onder de klanken van echte carnavalshits. 

In een net opgerichte teststraat werd op alternatieve wijze op aanwezigheid van virus getest en liepen de kinderen de “coronaise”. De jury mocht hen een nieuw vaccin, in de vorm van bellenblaas, uitdelen.

Op de Kamille voerden clowntjes knappe jongleeracts uit. Quiten en Jack, als Olav en minion, lieten het confetti sneeuwen bij hun opblaas-Frozen kasteel. 

We eindigden deze omgekeerde optocht in polonaise achteruit, want zo werd op de Maandagsewetering de carnaval ingeluid.

Carnaval werd op deze zonovergoten ochtend ook stevig gevierd in de straten en tuinen van Zeeburg en het centrum. Aan de Kerkeland hadden Jade, Liam en Aiden een heus laboratorium ingericht waar de jury werd ingeënt met het carnavalsvirus. Twee prachtige eenhoorntjes stonden de jury op te wachten aan de Absveen, wat een plaatjes!! Zoë en Jasmijn hadden een streetdance ingestudeerd op 1,5 meter, Alaaf You too!! De Mariobrothers maakten met hun straatrace de Weversland onveilig, gelukkig wonnen ze allebei de wedstrijd. Aan de Sweenstraat ontmoette de jury Elsa uit Frozen, ze deed een prachtig optreden. Met extra complimenten voor de echte iglo in de tuin!!  

In de Eyckendonck zijn alle bekende sportvrouwen zijn dansend voorbij gekomen: Esmee Visser, Sirene Williams, Ireen Worst, Jutta Leerdam(men) en Kiki Backhand.

Op de Watermolen gingen ze als een raket naar carnaval 2022! Allemaal mooie ruimte-meiden en een stoere draken-ruimte-jongen. In de Parnassialaan stond een een heus paard in de gang (Uhh straat).

Ook op de Valkenerf werd alles uit de kast getrokken, een heus kasteel met grote ridders, grote draak en grote prinses, en een prachtige mini-prinses (9 maanden) op haar houten schommelpaard. Bij de buren aan de Reigerlaan waren de jongens al maanden aan het klussen aan hun zelfgebouwde carnavalskar, hij was super mooi!

De Kerkstraat had een dubbele act: de 2 jongens waren Mario en Luigi in een Switch-Corona-spel. De jury moest de coronaatjes ‘besturen’. Mario en Luigi hebben gewonnen! De meiden hadden een mooie dans in elkaar gezet, met hun Valentijnsthema, ook heel goed gedaan!

De jury heeft ontzettend genoten van alle carnavaleske, creatieve outfits en acts. Meedoen in deze kou vonden zij al een prestatie op zich. De jury verklaarde daarom iedere deelnemer als absolute winnaar! En elk kind ontving uit handen van de jeugdprins en – prinses een heuse onderscheiding.

Alaaf

Jeugdcommisie van de Kaninefaaten

Terug naar overzicht