Nieuws

Open brief aan burgemeester van Prins ConfetSchie en Prinses Power!

Geachte mevrouw Verkleij, 

Bijna een jaar geleden bent u voorgedragen als nieuwe burgemeester van de nieuwe gemeente Noordwijk. Op 27 januari jl. bent u door de commissaris van de Koning officieel beëdigd.  

In dezelfde periode zijn wij door de Raad van 11 gekozen als prinsenpaar van CV De Kaninefaaten. We kunnen dus stellen dat we beide ongeveer gelijk zijn begonnen aan onze nieuwe uitdagende functie. 

Binnen enkele weken na uw officiële aantreden heeft u ons op zaterdag 22 februari 2020 de sleutel van Kokkerhout in handen gegeven. Wij hebben gedurende het carnaval over Kokkerhout gewaakt zodat u als burger rustig kennis kon maken met Kokkerhout en haar inwoners. 

Zoals u wellicht nog weet waren het voor ons zware dagen. Niet alleen vanwege ons drukke programma maar ook omdat we helaas de grootste carnavalsoptocht boven de rivieren vanwege het slechte weer hebben moeten annuleren.  

Alle inwoners van Kokkerhout die op de carnavalsdinsdag aanwezig waren bij het Konijn verbranden op De Brink waren getuigen dat wij die dag de sleutel van Kokkerhout met gepaste trots weer terug konden geven aan u. Zodat u de taak van burgemeester weer volledig op u kon nemen. 

Normaal is onze benoeming slechts voor de duur van 1 jaar. Echter door het Covid-19 virus mogen wij ook komend carnavalsseizoen De Kaninefaaten voorgaan. Dit seizoen zullen wij dat samen doen met andere oud prinsenparen. Wij zullen trachten om ondanks alle beperkende maatregelen toch ook komend jaar voor alle inwoners van Kokkerhout een onvergetelijk en Coronaproof carnaval te gaan organiseren.
Immers: “Carnaval vier je altijd en overal!”. 

Wij hopen dan ook dat u op zaterdag 13 februari 2021 ons andermaal het vertrouwen wilt geven en aan ons de sleutel van Kokkerhout wilt overhandigen. Dit jaar dan niet in De Schelft, maar hopelijk gewoon traditioneel op het bordes van het gemeentehuis, zodat wij gedurende het carnaval over Kokkerhout kunnen waken.  

Tijdens deze dagen kunt u dan een paar dagen relaxen want het afgelopen jaar zal voor u intensief zijn geweest met alle extra maatregelen en gevolgen van het Covid-19 virus. U heeft in ieder geval ons diepe respect verdiend hoe u zich door uw eerste bijzondere  jaar als burgemeester van Noordwijk heeft heengeslagen. 

Alaaf en met een handje confetti, 

Prins ConfetSchie & Prinses Power! 

Terug naar overzicht