Nieuws

Teylingen College KTS onmisbaar bij ‘Heel het Kaninefaatenrijk bakt’

De bakwedstrijd ‘Heel het Kaninefaatenrijk bakt’, uitgeroepen door carnavalsvereniging de Kaninefaaten, wordt ondersteund door de professionele leermeesters van de KTS. De winnaar van deze bakwedstrijd wordt de 60e Prins der Kaninefaaten!

Afgelopen week was het weer zover. Acht Kaninefaaten, met serieuze bakkerskwaliteiten, werden ontvangen door meesterbakker Sander Blom. Als vakdocent bij de bakkersopleiding op de KTS te Voorhout kent hij de kneepjes van het vak. Maar meesterbakker Sander is natuurlijk ook nog een bekend gezicht in Noordwijkerhout. Hij heeft jarenlang de heerlijkste creaties gemaakt en de scepter gezwaaid, in voormalig Bakkerij Marijnen aan de Nieuwe Duinstraat. Hij weet de Kaninefaaten dan ook nog even de beste kneepjes van het vak te leren. Tenslotte levert de KTS al jarenlang met o.a. haar team vakdocenten HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) met veel succes, vele jonge vak professionals af.

Na een uitvoerige instructie, waarin bakker Sander de nieuwste trends en hulpmiddelen toonde, gingen de Kaninefaaten aan de slag. Iedereen had al heel wat taarten thuis gebakken, natuurlijk ter voorbereiding op deze halve finale. Nu was het belangrijk om live de bakkerstalenten te tonen. Uiteraard volgens een aantal spelregels en met het oog op de klok. De KTS stelde haar professionele keuken met apparatuur, en natuurlijk alle keukenspullen die je maar kunt bedenken, beschikbaar. Het resultaat was dan ook verbluffend!

Speciale taarten met feestelijke confetti, rijkelijk gevulde taarten met iets te veel drank, taarten met creatieve versieringen en allemaal van een verrukkelijke kwaliteit.

Jury meesterbakker Sander keurde de taarten en wees drie winnaars aan.

Bent u benieuwd wie de uiteindelijke Keukenprins gaat worden?

Kom dan naar de gala-avond op 11 november, om 20.00 uur in de Prinsenzaal van De Schelft. Deze avond staat natuurlijk in het teken van de bekendmaking van de 60e Prins der Kaninefaaten, maar geeft u nog meer vermaak. De artiesten Tino Martin en Elke DeWall verzorgen optredens en de avond wordt begeleid door de band CrazyHouse. Daarnaast ontbreken de optredens van de junioren- en senioren Dansmariekes uiteraard niet. En natuurlijk maken de Babyfaaten hun 53e Prins bekend.

Dit moet u niet willen missen.

Kaarten voor deze avond à € 17,50 zijn uitsluitend verkrijgbaar via de online ticketshop op www.kaninefaaten.nl/ticketshop.

Terug naar overzicht